Frihet er ikke valgfritt

Vi kan ikke velge bort å være borgere av vårt eget land, og skulle vi flytte spiller det ingen rolle. Faktumet er at du, er ikke fri. Du eksisterer i en tilstand av fangenskap. Fra du er født til du dør eies du av staten du fødes i. Du vokser opp, skyfles inn i utdanningssystemet og vil bli dannet til å bli en borger av nasjonen.

Nasjonen

En borger. Et individ som eksisterer innenfor en viss stat, enten det er født her eller tilflyttet. Du er eller skal bli det vi i kollektivet ønsker. Staten har nemlig bestemt at det er spesifikke holdninger som er riktige, spesifikke levemåter som ønskes og at du skal være med på å betale for det hele. 

Staten har også bestemt seg for at den ikke stoler på deg. Så selv om du har gjennomgått alt av utdanning (se indoktrinering) må staten følge med på deg. Hvordan spør du? De overvåker deg, og er du litt for vikende i dine meninger lages det en profil om hvem du er som person (din legning, ditt politiske ståsted, ditt yrke, din historie, dine feil og mangler). Staten har nemlig lært av land som USA, at det lureste er å overvåke alt og alle – selv om du ikke har gjort noe galt. Hva har du å skjule?

Du har vel ikke noe cash liggende du ikke har fortalt oss om? Kanskje du har noen andre investeringer som kryptovaluta i en børs, eller huff kanskje i cold storage? Ja det skal vi vite om vet du – vi vil vite alt vi, fordi når alt kommer til alt så er det pengene dine vi vil ha.

Noen av dere som leser denne artikkelen har blitt indoktrinert til å tro at all overvåking er helt okay. “Det er vel ikke så ille vel?”, tenker du. “De bryr seg ikke om meg! Jeg har ingen ting å skjule! Dessuten fakker de bare kriminelle uansett, du vet – de virkelige bad guysene!”. Det er det alle tenker før de faktisk kommer til et punkt i sin politiske historie hvor de føler seg så truffet til å bli med på en reell endring.

Hvis en nasjonalstat først er ute etter deg er det lurest å holde seg unna all teknologi så langt det lar seg gjøre. Hold deg unna nettsider som Facebook, Instagram, Twitter og Google. Etteretningstjenester verden over har direkte tilgang til informasjon fra disse tjenestene som Snowden-lekkasjene fra 2013 viste oss. 

Uansett er det viktig å være bevisst på at alt vi gjør på internett er strengt overvåket. Men det burde ikke være sånn. Det burde ikke være slik at vi må skjule oss på internett for å holde livene våre private mot hverken private eller offentlige aktører. Hvilken rett har de til å få slik innsikt i våre liv?

Ytring

Vi kan faktisk ikke ytre oss uten at det eksisterer et «moralpoliti» rundt oss (se motstand mot koronavaksinen), i tillegg til et «ekte» politi som via regjeringen bestemmer over oss. Hatspråk er et eksempel på hvordan staten stadig brer seg utover individets ytringsfrihet. Mennesker i Norge kan altså bli dømt med grunnlag i hvordan de ytrer seg på internett. Vi i Ytringsforum er strekt mot all form for rasisme – men for oss trumfer ytringsfriheten alt. Her i vårt forum har vi bestemt at rasisme ikke er akseptabelt, men i andre fora synes vi at folk bør kunne gjøre slik de selv ønsker. Vi kjemper ikke mot rasisme ved å dytte den bort i mørke hjørner på internett, nei løsningen er ideologisk. Ytring mot ytring.

«Vi har bestemt at det beste for alle er å skatte kryptovaluta! Vi har bestemt at alle må betale skatt for å bidra til samfunnet! Vi har bestemt at det er spesifikke ting det ikke er lov å si! Vi har bestemt av cannabis er kjempefarlig derfor kan du bli arrestert for å røyke det!! For allés bedre helse altså, men snus, tobakk, alkohol og eksperimentelle vaksiner det er helt ålreit». – sitat Staten.

Det begynner å vise seg stadig tydeligere i koronatiden, spesielt med tanke på hvordan staten nå har mulighet til å gi nasjonens borgere ordre om å holde seg hjemme. Om du bryter denne ordren, ja si du kunne tenke deg en tur i skogen, da får du en heftig bot. Derfor tenker vi at ytring i dag er viktigere enn noen sinne. 

Det bør være en menneskerett å velge. Å velge seg bort fra systemet, å si nei – jeg ønsker ikke å delta; jeg vil ikke betale skatt og jeg vil heller ikke ha noen av «godene» som denne skatten angivelig gir meg. Penger bør uansett ses på som en del av privatlivet spør du oss, men privatliv det er jo noe staten ikke ønsker for deg uansett.

Sjokkerende nok tenker mange i Norge at vi betaler ikke så mye skatt, så hva er det å hisse seg opp over? “36% i skatt klarer jeg fint å leve med” sier de, men dette er helt feil. Du betaler faktisk mye mer enn det. Opp mot 64% av alt du tjener i livet ditt gir du til «felleskapet». Altså hver gang du handler noe i butikken, på en kafé, på Vinmonopolet eller drar på konsert; hver gang du reiser kollektivt, hver gang du investerer i aksjer eller i kryptovaluta og hver gang du får lønn skatter du.

“Taxation is theft”

Skatt er ran, fordi du ikke kan velge – du kan ikke si: «nei, jeg klarer meg selv takk». Nekter du, ender du opp med bøter eller fengsel. Det er faktisk så ille å unndra skatt, men ikke nok med det: av alt du tjener i livet ditt blir du sittende igjen med skarve 36%. Det er ran. 

Innen anarkisttankegang er vi som skattebetalere med på å støtte en undertrykkende og voldelig stat. Det er nemlig sånn at for at staten skal kunne fortsette sin undertrykkelse trenger den at vi betaler for den. Ja i Norge er vi kanskje heldige, men prinsippet er det samme – vi er ikke fri.

Vi vil sitere en artikkel fra Dagsavisen:

«Gjennomsnitts lønnsinntekt i Norge ligger rundt 510 000. Det er om lag 2,7 millioner yrkesaktive her i landet (kan representere et hushold). La oss forutsette at alle har en kapitalinntekt, slik at den total inntekten er 550 000. Vi betaler omtrent 350 000 i gjennomsnittsskatt. Dette blir ca 64 % i skatt; nesten 2 av 3 kroner betales i skatt til staten.»

Hvis ikke det får øyenbrynene dine til å heve seg så kan vi dessverre ikke hjelpe deg. Avsnittene under er også verdt å sitere:

«En kan jo stille spørsmålet – om det er for enkelt for politikere å øke skattene når de mangler budsjettbalanse. Samtidig er det kanskje en myte at vi nordmenn bare lever i sus og dus. Levekostnadene er høye. Det er bare å tenke seg en småbarnsfamilie i etableringsfasen med studielån, høyt boliglån, bil, kanskje 2 små barn og midlere inntekt. Det er nok ikke så lett å få endene til å møtes.

Vi betaler skatt for offentlige tjenester, men vet ikke hvor mye vi betaler! Det er jo interessant. Statsbudsjettet burde i det minste kunne vise noen beregninger for effektiv skattebetaling for den enkelte, med eksempler på 10 ulike kategorier. Forbrukerrådet kunne forsvare skattebetalerne, og det samme kunne fagforeningene. Politikere kunne også vise solidaritet med oss skattebetalere ved å vurdere pengebruken i offentlig sektor (eks næringsoverføringer, kommunestruktur og sykelønnsordning). Dynamikken er likevel at enkleste utvei for politikere er alltid å øke skattene litt til, i håp om at vi ikke merker det.»

Hele artikkelen kan du lese her.

Valg

Om du tenker at alle burde bidra til samfunnet så er det vel og bra. Men vi lever ikke i et demokrati, det er ikke slik at vi velger ledere som følger opp det de sier.

Dessverre går pengene vi betaler til staten ikke bare til velferd og snille fine ting. Vi bomber land sammen med våre allierte, og Libya er et godt eksempel, som NATO var med på å bombe sønder og sammen. Hvorfor skal vi være med på støtte det pengemessig? Hvorfor skal vi gi penger for å drepe andre?

Vi burde kunne velge. Greit nok: de av dere som vil gi til en undertrykkende stat gjør det og får godene deres, de av oss som ønsker å slippe bør få lov til å lage våre egne tjenester som gir oss goder; eller ikke i det hele tatt.

Svaret slik det er i dag er uansett: tvang. Vi tvinges inn i systemet, du har ikke noe valg – staten bestemmer over deg, din økonomi og din kropp. Poenget i sitatet ifra artikkelen over er slående, ikke alle har fått penger av foreldre til å kjøpe bolig, ikke alle arver store summer. Disse menneskene blir taperne i samfunnet vårt fordi de skatter 64% av all sin inntekt og sitter igjen med nesten ingen ting til å spare til boliglån eller faktisk leve som en familie med to barn.

—————————————————————————

Info:

Takk for at du leser Ytringsforum!

Ønsker du å bidra med eget innlegg? Vi ønsker at alle får muligheten til å ytre seg uavhengig av politisk perspektiv. Den eneste regelen vi har er: ingen rasisme. Vi har ikke noe problem med deg om du er rasist, vi bare ønsker ikke de ytringene hos oss. Send en mail til: ytringsforum@protonmail.com 

Ytringsforum er gratis, og vil alltid være gratis utenom mulighet for ekstrainnhold for spesielt interesserte lesere i framtiden. Ønsker du å støtte oss med en finansiell donasjon kan du gjøre det via kryptovalutaen Monero. Vi trenger støtte til å utvide vår tid til å skrive artikler som fremmer frihet og ytring! Vår donasjonsadresse for Monero er: 

4AAP4z5DSJ4GVf2twFk4Py54pBaiWnsHHTqLSNym8TvXj8H4L6oVYp8gHEuTuXFZMXLjNMmexPZLvUfHzcgvLmdoFp8H41n